Houbové rizoto III
Seznam surovin
- máslo 100 gramů
- cibule 2 kusy
- slanina 300 gramů
- rýže 800 gramů (Arborio)
- žampiony 300 gramů (čerstvé nebo sušené)
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- víno bílé 200 mililitrů
- smetana 200 mililitrů
- sýr Parmezán 50 gramů
- petrželka velkolistá (na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1 V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte najemno nakrájenou cibulku a krátce ji osmahněte.
2 Přimíchejte drobně nakrájenou slaninu a nechte ji trochu vypéct. Přisypte rýži a míchejte na mírném ohni, dokud se rýže řádně neobalí tukem.
3 Přidejte na plátky nakrájené žampiony, krátce restujte a poté zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni za občasného míchání až do změknutí rýže.
4 Během vaření postupně podlévejte vodou.
5 Na závěr přimíchejte do rizota smetanu. Podávejte posypané hoblinkami parmazánu a nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Spojení restovaných žampionů a slaniny nejen tvoří perfektní chuťovou kombinaci, rizoto navíc neodolatelně provoní.
Italské rizoto dobře zasytí, přitom nezatíží organismus těžkým trávením a zbytečně vás „neuspí“.
Načítám komentáře...