Italské houbové risotto s petrželí
Seznam surovin
- olej olivový 2/3 decilitru
- cibule 200 gramů
- máslo 250 gramů
- česnek 40 gramů
- rýže krátkozrnná 1 kilogram (Arborio)
- víno bílé 4 decilitry
- vývar zeleninový 6 decilitrů
- houby 1/2 kilogramu (směs lesních)
- sůl
- pepř bílý
- petržel hladkolistá 10 gramů
- sýr tvrdý 100 gramů (Parmezán)
Postup přípravy
Opláchněte a osušte rýži. Na olivovém oleji a másle orestujte cibuli a česnek, poté zarestujte očištěné a nakrájené houby. Do směsi přidejte osušenou rýži a vše důkladně zarestujte.
Zastříkněte bílým vínem, poté postupně podlévejte vývarem a pomalu rýži vařte téměř do měkka. Na závěr směs zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petržel. Při servírování zdobíme risotto hoblinkami parmazánu.
Načítám komentáře...