Italské rizoto
Seznam surovin
- rýže krátkozrnná 350 mililitrů (Arborio, nebo kulatozrnná)
- máslo 100 gramů
- cibule 1 kus
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- sýr tvrdý 1 hrst (Parmezán na posypání)
- vývar zeleninový
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Na zahřátém másle zpěníme cibuli a osmahneme dosklovata.
Přisypeme důkladně omytou rýži Arborio a mícháme na ohni, až rýže zprůhlení. Přelijeme kvalitním bílým vínem a necháme vypařit - zredukujeme. Podléváme po dávkách vývarem, tekutina nesmí
rýži překrývat. Za stálého míchání uvaříme rýži doměkka asi 20 minut.
Vmícháme kostku másla, osolíme a posypeme parmezánem. Hotové rizoto nesmí být suché.
Načítám komentáře...