Italské rizoto s červenou čekankou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Červenou čekanku omyjeme a nakrájíme na proužky (malou část čekanky si necháme stranou na konečné posypání). Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a zesklovatíme v hrnci na polovině rozehřátého másla. Přidáme rýži, krátce ji orestujeme tak, aby se zrnka obalila máslem, zalijeme vínem a za stálého míchání necháme tekutinu odpařit.

Rýži stále mícháme, postupně, nejlépe po malých naběračkách ji podléváme teplým zeleninovým vývarem a dále vaříme. Asi po 10 minutách přidáme k rýži čekanku a uvařený chřest, vše promícháme a dále vaříme ještě asi 10 minut, dokud není rýže měkká a tekutina téměř odpařená.

Balzamikový ocet nalijeme do kastrůlku a svaříme ho asi na polovinu množství. Hotové rizoto odstavíme z ohně a přimícháme do něj zbylé máslo a hoblinky parmazánu.

Rizoto rozdělíme na talíře a každou porci přelijeme svařeným nasládlým balzamikovým octem, abychom zjemnili nahořklou chuť, kterou rizotu dodá zelený chřest. Nakonec každou porci zakapeme olivovým olejem a ozdobíme troškou odložené syrové čekanky.

Poznámka k receptu

Do rizota se zpravidla používá bílé víno, ale můžete zkusit i červené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...