Jambalaja s klobásou
Seznam surovin
- rýže 250 gramů (různobarevná)
- hrášek 200 gramů (cukrový )
- kukuřičky 150 gramů (mladé)
- brokolice 200 gramů (rozebrané na růžičky)
- rajčata 5 kusů
- olej olivový 4 lžíce
- klobása 4 kusy (šunková)
- cibule 2 kusy
- paprika červená (malá)
- paprika pálivá 1 špetka
- sůl
- kmín (drcený)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst ( na ozdobu)
Postup přípravy
Rýži propláchněte střídavě horkou a studenou vodou, nasypte ji do dvojnásobné dávky vroucí osolené vody a uduste doměkka.
Rajčata spařte a oloupejte. Hrášek, kukuřici a brokolici krátce povařte v horké osolené vodě a nechte okapat.
Ve větší pánvi opečte na oleji na kolečka nakrájené oloupané klobásy, cibulku a nadrobno nakrájenou papriku. Přidejte nakrájená rajčata, dochuťte solí, pepřem, pálivou paprikou a poduste. Potom vmíchejte hrášek, brokolici a kukuřičky a ještě krátce poduste. Nakonec vmíchejte rýži a společně prohřejte.
Před podáváním přizdobte zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...