Jambalaya s klobáskou a masem
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (plecko)
- klobása 250 gramů
- celer řapíkatý 200 gramů
- vývar 8 decilitrů
- paprika 2 kusy (červená a zelená)
- rajčata 2 kusy
- cibule 1 kus
- sádlo 50 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus (nebo 1/2 lžičky tabaska)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a orestujeme dohněda asi 10 minut na sádle v hrnci s těžkým dnem. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a společně krátce opečeme. Pak přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli a papriky, na plátky nakrájený celer a česnek a společně s masem opékáme ještě dalších 10 minut.
Vše zalijeme vývarem, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku nebo tabasko, drobně nakrájené jarní cibulky a na kostky nakrájená rajčata a přivedeme k varu. Přidáme vypranou rýži a při mírné teplotě vše vaříme asi 30 minut, dokud není maso s rýží měkké.
Načítám komentáře...