Jarní pilaf podle Nigela Slatera

Seznam surovin

Pilaf:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hrášek uvařte ve vroucí vodě a rychle jej zchlaďte, aby si zachoval svěží barvu. Chřest nakrájejte na kousky a vařte ho 3 minuty v páře. Třikrát důkladně propláchněte rýži ve studené vodě, pak ji zalijte horkou vodou, přidejte lžičku soli a nechte asi hodinu stát.

2. Rozehřejte máslo, přidejte bobkový list, lehce podrcený kardamom, pepř, skořici, kmín, a tymián. Míchejte 1–2 minuty, než se koření rozvoní.

3. Rýži slijte, nechte ji okapat a přidejte ke koření. Chvilku restujte, aby se zrníčka rýže obalila máslem. Zalijte vodou asi 1cm nad rýži, přiveďte k mírnému varu a přiklopte pokličkou.

4. Cibulky pokrájejte najemno, petržel nasekejte. Po 5 minutách varu odklopte poklici, vložte chřest, hrášek, cibulku a petrželku. Znovu přiklopte a vařte dalších 5 minut, dokud rýže nevstřebá všechnu vodu. Odstavte z ohně, ale nechte ještě další 3 minuty odpočívat. Jemně načechrejte vidličkou.

5. Připravte omáčku. Mátu nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem a jogurtem. Kdo chce omáčku ostřejší, může přidat i půl stroužku drceného česneku. Podávejte s pilafem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...