Kari risotto se žampiony
Seznam surovin
- rýže indiánská 140 gramů
- květák 1/2 kusu
- paprika kapie 1 kus (velká žlutá)
- avokádo 1 kus
- žampiony 6 kusů
- sójová omáčka 2 lžíce (Shoyu)
- koření kari 2 lžičky
- ocet jablečný 2 lžičky
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- med 2 lžíce
- kmín
Postup přípravy
1. Rýži namočte do vody na 12 až 18 hodin, musí ve vodě popraskat, teprve pak je vhodná k jídlu.
2. Smíchejte sójovou omáčku, med, kmín a citronovou šťávu. Žampiony nakrájejte na plátky a ve směsi marinujte šest hodin nebo přes noc.
3. Nakrájejte nadrobno květák a žlutou kapii, smíchejte se změklou rýží a marinovanými žampiony.
4. Připravte kari omáčku: rozmixujte dužinu z avokáda, kari koření, med a jablečný ocet. Zamíchejte do risotta a servírujte.
Poznámka k receptu
Vytvořit slané a chutné vitariánské jídlo bývá oříšek. Kari risotto je hra textur a chutí. Rýže a květák je na skus, marinované žampiony jemné a pokrm podtrhuje pikantní kari omáčka.
Načítám komentáře...