Kaštanové risotto s lanýžovým olejem
Seznam surovin
- máslo 1 lžíce
- rýže 150 gramů (Arborio)
- vývar drůbeží 500 mililitrů (nebo zeleninový)
- cibule 1 kus (malá)
- bobkový list
- sůl
- pepř
- víno bílé 200 mililitrů
- sýr Parmezán
- jedlé kaštany 120 gramů (vařené)
- olej lanýžový (pár kapek)
Postup přípravy
Šéfkuchař Marcel Onder z hotelu Kašperk v Kašperských Horách rozpustí v hrnci máslo, vsype cibuli, za chvíli přidá rýži a bílé víno. Když alkohol vyprchá, přidá bobkový list, vývar a dusí na mírném ohni zhruba 20 minut. Nakonec přidá nastrouhaný parmazán a kaštany nakrájené na malé kousky a osmažené na másle. Vše dochutí lanýžovým olejem, případně strouhaným čerstvým lanýžem.
Načítám komentáře...