Lilková rýže
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 250 gramů (bílá, syrová)
- lilek 1 kus (střední )
- rajčátka cherry 200 gramů
- cibulka jarní 3 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 lžíce (lístky )
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat v sítu. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky.
V elektrické pečící pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do ní lilek s česnekem a zprudka je opečeme. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené cibulky, rýži a tymián, přilijeme asi 3,5 dl vody, osolíme, opepříme a za občasného míchání přivedeme k varu.
Pánev přiklopíme a zeleninu s rýží podusíme asi 15 minut. Pak přidáme opláchnutá rajčátka a vše společně dodusíme doměkka. Na závěr pánev odkryjeme, rýži se zeleninou promícháme a necháme z ní již jen uniknout páru.
Načítám komentáře...