Liškové rizoto
Seznam surovin
- máslo 2 lžíce
- rýže kulatozrnná 500 gramů (natural)
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- vývar drůbeží 1 litr
- lišky 200 gramů
- česnek 1 stroužek (prolisovaný)
- sůl
- pepř
- kmín
- sýr Parmezán (na posypání)
- majoránka (na posypání)
Postup přípravy
1. V hrnci rozehřejte lžíci másla a vsypte k němu propláchnutou rýži. Promíchejte, aby máslo rýži obalilo, a vlijte víno. Míchejte, až se víno z rýže odvaří.
2. Pak rýži zalijte horkým vývarem a vařte přibližně 30 až 40 minut, až rýže vsákne všechen vývar.
3. Mezitím na zbytku másla poduste pokrájené lišky. Osolte je, opepřete a přimíchejte česnek.
4. Nakonec vmíchejte k rýži houby a hned podávejte. Rizoto posypté sýrem a jemně nasekanou čerstvou majoránkou.
Načítám komentáře...