Milanovo houbové rizoto
Seznam surovin
- cibule 4 kusy (ty největší)
- houby 400 gramů (čerstvé)
- rýže 3 balíčky (sáčková parboiled)
- paprika žlutá 2 kusy
- zázvor 100 gramů (čerstvý)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Cibule oloupeme a skrojíme jim vršky. Vložíme je do hrnce s 2 litry vroucí osolené vody a povaříme je asi 15 minut.
Pak cibule vyjmeme, do vývaru vložíme sáčky s rýží a uvaříme ji doměkka.
Z uvařených cibulí vydlabeme vnitřky, nakrájíme je spolu s očištěnými houbami a paprikami na malé kousky a orestujeme v kastrolu na olivovém oleji. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený zázvor, lehce osolíme, kastrol přiklopíme pokličkou a směs podusíme asi 10 minut (podle tvrdosti hub).
Připravenou směs smícháme s uvařenou rýží a podle potřeby dosolíme. Rizotem naplníme vydlabané vařené cibule, které musí být teplé.
Na každý talíř dáme hromádku rizota a k tomu jednu naplněnou cibuli a vše posypeme nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...