Milánské risotto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vývar přiveďte k varu, a pak stáhněte plotnu na minimum. Šalotku nakrájejte nadrobno a opečte ji na 2 lžících rozpáleného másla. Přisypte nepropranou rýži (škrob je v tomto případě žádoucí), šafrán a míchejte, aby se zrnka obarvila a obalila tukem.

Přilijte víno a nechte odpařit. Pak rýži podlijte částí vývaru a míchejte, dokud se nevstřebá, teprve pak přilijte další sběračku. Osolte a pokračujte, dokud rýže není uvařená na skus (je možné, že ani nespotřebujete všechen vývar, záleží na rýži).

Na závěr vmíchejte zbylé máslo, lístky tymiánu a ihned podávejte ozdobené parmezánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...