Milánské risotto
Seznam surovin
- rýže 300 gramů
- šafrán 1 špetka
- cibule šalotka 2 kusy (menší)
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- víno bílé 100 mililitrů
- vývar hovězí 1 litr
- máslo 70 gramů (studené)
- sůl
- sýr Parmezán (k podávání)
Postup přípravy
Vývar přiveďte k varu, a pak stáhněte plotnu na minimum. Šalotku nakrájejte nadrobno a opečte ji na 2 lžících rozpáleného másla. Přisypte nepropranou rýži (škrob je v tomto případě žádoucí), šafrán a míchejte, aby se zrnka obarvila a obalila tukem.
Přilijte víno a nechte odpařit. Pak rýži podlijte částí vývaru a míchejte, dokud se nevstřebá, teprve pak přilijte další sběračku. Osolte a pokračujte, dokud rýže není uvařená na skus (je možné, že ani nespotřebujete všechen vývar, záleží na rýži).
Na závěr vmíchejte zbylé máslo, lístky tymiánu a ihned podávejte ozdobené parmezánem.
Načítám komentáře...