Paella
Seznam surovin
- rýže 300 gramů
- krabí maso 200 gramů (mražené)
- krevety 200 gramů (vyloupané, mražené)
- mušle 50 gramů (mražené )
- vejce 2 kusy (natvrdo uvařená)
- kurkuma 1 lžička
- hrášek 100 gramů (mražený)
- pórek 1 kus (malý)
- paprika 2 kusy (barevná)
- pepř cayenský 1 špetka
- vývar zeleninový 750 mililitrů
- cibule 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- petržel kadeřavá/kudrnka
- citron 1 kus
- sůl
- pepř
- olej olivový 4 lžíce
Postup přípravy
Krevety, mušle a krabí maso nechte rozmrazit. Na části oleje zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek, pórek, hrášek, nakrájené papriky a společně krátce opečte.
Vmíchejte vypranou odkapanou rýži, promíchejte, zalijte vývarem, přidejte sůl, pepř, kayenský pepř, zakryjte poklicí, vložte do trouby a zvolna duste asi 30 minut.
Chvíli před dovařením rýže, krevety, mušle a krabí maso osušte a orestujte na oleji na pánvi spolu se solí, pepřem a jemně nasekanou petrželkou.
Rýži vyndejte z trouby, načechrejte, přidejte do ní krabí maso s krevetami, obložte vejci, doplňte citronem a posypte petrželkou.
Načítám komentáře...