Pečená zelenina s rýží a vejcem
Seznam surovin
- rýže 400 gramů (vařená)
- cuketa 1 kus (malá)
- lilek 1/2 kusu
- vejce 4 kusy (natvrdo uvařená)
- cibule šalotka 4 kusy
- rajčátka cherry 10 kusů
- cibulka jarní 4 kusy
- olivy zelené 8 kusů (bez pecek)
- olej 1 lžíce (rostlinný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Cuketu, lilek a rajčátka omyjeme, šalotky oloupeme a cibulky očistíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, rajčátka na půlky. Vložíme ji do pekáčku, pokapeme rostlinným olejem, osolíme a opepříme.
Pekáček se zeleninou zakryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Pak alobal odstraníme a zeleninu dopečeme ještě 10 minut.
Zeleninu vyjmeme z trouby a vmícháme do ní uvařenou horkou rýži a nakrájené olivy. Obložíme ji čerstvě uvařenými rozkrojenými vejci a posypeme nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...