Pesto rizoto s rukolovým salátkem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na přípravu používáme nejlépe vyšší hrnec, který udržuje stálou teplotu a rizoto se v něm snadno míchá. Postup vaření rizota je celkem jednoduchý: Na másle nebo oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nepromytou rýži, aby se ve žhavém tuku zatáhla a neuvolnil se škrob. Zalijeme bílým vínem a vyrestujeme. Poté postupně přiléváme vývar, vždy pouze malou sběračku či hrnek, a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když už má rizoto tu správnou chuť, odstavíme hrnec z ohně a vmícháme máslo, parmazán a pesto a rizoto necháme asi minutu odstát.

Na přípravu rukolového salátku potřebujeme sušená rajčata naložená v oleji, rukolu, extra penenský olivový olej, sůl a pepř. Vše promícháme v míse a podáváme k rizotu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...