Pesto rizoto s rukolovým salátkem
Seznam surovin
- rýže krátkozrnná 1 hrnek (Arborio)
- víno bílé 1/2 hrnku
- vývar (podle potřeby)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový
- máslo 1 lžíce
- pesto bazalkové 2 lžíce
- sýr Parmezán (podle chuti)
Na salát:
- rukola
- rajčata sušená (naložená v oleji)
- olej olivový (Extra Virgin)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na přípravu používáme nejlépe vyšší hrnec, který udržuje stálou teplotu a rizoto se v něm snadno míchá. Postup vaření rizota je celkem jednoduchý: Na másle nebo oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nepromytou rýži, aby se ve žhavém tuku zatáhla a neuvolnil se škrob. Zalijeme bílým vínem a vyrestujeme. Poté postupně přiléváme vývar, vždy pouze malou sběračku či hrnek, a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když už má rizoto tu správnou chuť, odstavíme hrnec z ohně a vmícháme máslo, parmazán a pesto a rizoto necháme asi minutu odstát.
Na přípravu rukolového salátku potřebujeme sušená rajčata naložená v oleji, rukolu, extra penenský olivový olej, sůl a pepř. Vše promícháme v míse a podáváme k rizotu.
Načítám komentáře...