Pibimpap
Seznam surovin
- rýže 600 gramů (vařená)
- mleté maso 200 gramů (hrubě mleté)
- fazolky zelené 200 gramů
- vejce 4 kusy
- okurky 150 gramů (nebo ředkev)
- shiitake 3 kusy
- cibulka jarní 1 kus
- mrkev 1/2 kusu
- vývar 2 decilitry (nesolený)
- sójová omáčka 3 lžíce
- řasy mořské 25 gramů
- olej 0,4 decilitru
- česnek 2 stroužky
- olej sezamový 1/2 lžíce
- semínka sezamová 1/2 lžičky
- pepř 1 špetka (čerstvě mletý)
- chilli pasta 1/2 lžičky
Postup přípravy
Řasy namočíme na 2 hodiny do studené vody. Houby nakrájíme na plátky, mrkev a okurku nebo ředkev na jemné nudličky velikosti sirek, cibulku překrájíme na čtvrtky. Maso promícháme se lžící sójové omáčky a polovinou lžičky sezamového oleje.
Každý druh zeleniny zvlášť zprudka osmažíme na obyčejném oleji smíchaném se zbylým sezamovým olejem. Na závěr opečeme na oleji i maso a promícháme ho se sezamem. Vývar svaříme s paprikovou pastou, prolisovaným česnekem a zbylou sójovou omáčkou.
Do čtyř vhodných misek rozdělíme horkou rýži, přidáme zeleninu, houby, odkapané řasy a maso, vše přelijeme omáčkou z vývaru a misky necháme prohřát v rozpálené troubě. Z vajec upečeme na pánvi volská oka, každé položíme do jedné misky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...