Řepové rizoto
Seznam surovin
- řepa červená 500 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- rýže kulatozrnná 250 gramů
- víno bílé 150 mililitrů
- vývar zeleninový 700 mililitrů
- sýr Parmezán 1 hrst (nastrouhaný)
- smetana zakysaná 4 lžíce
- rukola
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Řepy zabalte do alobalu, přendejte je na plech, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne.
Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3–5 minut opékejte. Přidejte nasekaný česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a míchejte, dokud rýže nezměkne.
Řepu vyndejte z trouby, opatrně rozbalte a oloupejte. Čtvrtinu rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno a vše vmíchejte do rýže. Přidejte většinu parmazánu a máslo a promíchejte.
Rizoto podávejte s kopečkem zakysané smetany a rukolou, posypané zbylým parmazánem.
Načítám komentáře...