RISI E BISI RISOTTO
Seznam surovin
- rýže 200 gramů (carnaroll)
- hrášek 400 gramů (mražený)
- cibule šalotka 4 kusy
- pórek 1/2 kusu
- česnek 2 stroužky
- vývar 1 litr (kuřecí nebo zeleninový)
- sýr Parmezán 4 lžíce
- máslo 25 gramů (+na zjemnění 2-3 lžíce)
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř
- hráškové lusky (i výhonky)
- hrášek (mladý k podávání)
Postup přípravy
1. Máslo a olej zahřejte v pánvi na středním plamenu. Přidejte nadrobno nasekané šalotky i pórek a opékejte 5–8 minut. Přidejte podrcený česnek a rýži a za stálého míchání restujte 2 minuty. Dbejte, aby se všechna zrnka rýže obalila tukem.
2. Vlijte část vývaru tak, aby rýže byla ponořená, a za občasného míchání vařte, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu. Přilijte další část vývaru a opakujte, dokud není rýže uvařená al dente neboli na skus.
3. Až pak přidejte povolený hrášek a nechte ho jen lehce zahřát, aby si zachoval čerstvě zelenou barvu. Vmíchejte nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Servírujte ozdobené mladými lusky a výhonky hrášku.
Načítám komentáře...