RISI E BISI RISOTTO

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo a olej zahřejte v pánvi na středním plamenu. Přidejte nadrobno nasekané šalotky i pórek a opékejte 5–8 minut. Přidejte podrcený česnek a rýži a za stálého míchání restujte 2 minuty. Dbejte, aby se všechna zrnka rýže obalila tukem.

2. Vlijte část vývaru tak, aby rýže byla ponořená, a za občasného míchání vařte, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu. Přilijte další část vývaru a opakujte, dokud není rýže uvařená al dente neboli na skus.

3. Až pak přidejte povolený hrášek a nechte ho jen lehce zahřát, aby si zachoval čerstvě zelenou barvu. Vmíchejte nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Servírujte ozdobené mladými lusky a výhonky hrášku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...