Risotto alla Milanese - Milánské risotto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V kastrolu s dvojitým dnem rozpusťte asi polovinu másla a zprudka na něm osmahněte najemno nasekanou cibuli. Přidejte morek z kosti - ideální je využít morek z dušeného telecího kolene, které se k milánskému risottu tradičně podává. Nechte ho rozpustit a vsypte rýži. Důkladně promíchejte, aby se všechna zrnka obalila tukem, a zprudka opečte.

2. Poté podlijte částí vývaru (tak, aby rýže byla tak akorát ponořená) a za občasného míchání vařte na mírném plamenu. Podlijte vínem a nechte je odpařit. Na střídačku vařící se rýži dolévejte vývarem a vínem, dokud není uvařená al dente.

3. Šafrán rozmíchejte v troše vlažné vody a spolu se zbytkem másla přidejte k rýži. Důkladně, ale s citem promíchejte, aby se risotto obarvilo dožluta. Dochuťte solí. Podávejte s hoblinami parmazánu, ozdobené pestíky šafránu.

Poznámka k receptu

Tradiční risotto, kterému dodává úžasnou žlutou barvu šafrán. Ten stojí i za jeho jedinečnou vůní a chuťí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...