Risotto s fenyklem a červenou řepou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepy omyjte a vařte v dostatečném množství vody, dokud nezměknou, bude to trvat 1 - 1,5 hodiny, záleží na velikosti bulvy.

2. Cibuli, řapíky celeru a fenykl (kousky nati si nechte na dokončení pokrmu) nakrájejte najemno, ve větším silnostěnném hrnci zahřejte olej a na mírném ohni nechte zpěnit pokrájenou zeleninu. Restujte ji alespoň 5 minut, měla by pouze změknout, nikoli chytit barvu.

3. Vsypte rýži, promíchejte a minutu restujte, zalijte dvěma naběračkami vývaru, opět promíchejte, provařte, dokud se tekutina nevsákne, a opět zalijte vývarem. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar. Rýže by měla být měkká, ale stále na skus, zabere to asi půlhodinu. Hotové risotto by mělo mít krémovou konzistenci a v hrnci by mělo být stále trochu tekutiny, ta se ve finále ještě vstřebá.

4. Uvařenou řepu oloupejte a nastrouhej te nahrubo. Spolu s kozím sýrem vmíchejte do risotta, dosolte, přiklopte a nechte alespoň 5 minut pod poklicí. Chutě se spojí, risotto zvláční.

4. Porce na talíři ještě dochuťte solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje, posypte kousky zbylého sýra a fenyklovou natí.

Poznámka k receptu

Postní risotto se obejde bez parmazánu, másla i bez alkoholu, ale i tak bude dokonalé. O krémovost se postará čerstvý kozí sýr, o chuť fenykl a řepa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...