Risotto z drůbeže
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 300 gramů
- máslo 80 gramů (nebo sádlo)
- kuře 200 gramů (zbylé maso z pečeného kuřete)
- hrášek 50 gramů
- sýr Parmezán 40 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rýži vařte v lehce osolené vodě, aby nebyla mazlavá (asi 15 minut). Promastěte ji máslem nebo sádlem (lepší je uvařená ve vývaru).
2. Maso pokrájejte na menší kousky. Hrášek krátce oblanšírujte (povařte asi minutu v osolené vroucí vodě) a pak vše smíchejte.
3. Risotto upěchujte do vodou vypláchnutých hlubokých šálků a vyklopte na talíře (pokud vám zbyla ještě omáčka z masa, vlijte ji na mísu vedle rýže).
4. Podávejte hustě posypané na jemno nastrouhaným sýrem.
Poznámka k receptu
Klasické české rizoto, oblíbený „recyklát“, bylo však za časů našich babiček korunováno nikoli eidamem, ale „parmesánským“ sýrem.
Načítám komentáře...