Risotto z drůbeže

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži vařte v lehce osolené vodě, aby nebyla mazlavá (asi 15 minut). Promastěte ji máslem nebo sádlem (lepší je uvařená ve vývaru).

2. Maso pokrájejte na menší kousky. Hrášek krátce oblanšírujte (povařte asi minutu v osolené vroucí vodě) a pak vše smíchejte.

3. Risotto upěchujte do vodou vypláchnutých hlubokých šálků a vyklopte na talíře (pokud vám zbyla ještě omáčka z masa, vlijte ji na mísu vedle rýže).

4. Podávejte hustě posypané na jemno nastrouhaným sýrem.

Poznámka k receptu

Klasické české rizoto, oblíbený „recyklát“, bylo však za časů našich babiček korunováno nikoli eidamem, ale „parmesánským“ sýrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...