Rizoto s banány
Seznam surovin
- banány 4 kusy
- rýže 300 gramů (nejlépe určená na rizoto)
- pórek 200 gramů (čerstvý)
- chřest 400 gramů (zelený)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vývar zeleninový 1 litr
- rajčátka cherry 300 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů (strouhaný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme česnek a cibuli a dusíme 3 - 5 minut na mírném ohni. Poté přidáme pórek a propláchnutou rýži. Mícháme asi minutu, aby se zrníčka rýže obalila olejem.
Celý obsah pánve zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. V průběhu přidáme chřest, a když se voda vstřebá, přidáme další polovinu vývaru.
Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, cherry rajčata na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr dochutíme solí a pepřem a vmícháme parmazán.
Načítám komentáře...