Rizoto s gorgonzolou a roketou
Seznam surovin
- rýže 350 gramů
- olej olivový 60 gramů
- máslo 40 gramů ( na ochucení )
- vývar 1 litr
- víno bílé 1/2 sklenice
- sýr s modrou plísní 150 gramů (Gorgonzola, nebo Niva)
- sůl
- roketa 1 svazek ( čerstvá )
- sýr Parmezán 1 hrst (na posypání )
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přisypeme důkladně omytou rýži a mícháme na ohni, až rýže zprůhlední. Přelijeme kvalitním bílým vínem a necháme ho vypařit.
Podléváme po dávkách vývarem tekutina nesmí rýži překrývat. Za stálého míchání uvaříme rýži doměkka asi 20 minut. Sýr rozmělníme vidličkou s trochou teplé vody nebo smetany na kašičku a společně s roketou a máslem vmícháme do hotové rýže. Podle druhu sýru dosolíme.
Vmícháme kostku másla, osolíme a posypeme parmezánem. Hotové rizoto nesmí být suché.
Načítám komentáře...