Rizoto s hráškem a cuketou
Seznam surovin
- rýže krátkozrnná 300 gramů
- máslo 3 lžíce
- cibule 1 kus
- vývar zeleninový 1 litr
- cuketa 1 kus
- hrášek 150 gramů
- víno bílé 125 mililitrů
- sýr Parmezán 50 gramů
- sýr Parmezán (hoblinky na posypání)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Rýži vyperte a nechte odkapat.
Na lžíci másla zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte cuketu a hrášek a krátce poduste doměkka. Na zbylém másle lehce opečte odkapanou rýži, až začne být sklovitá, zalijte ji vínem a naběračkou vývaru. Zvolna vařte a míchejte, až se tekutina vstřebá, pak přidávejte po částech zbylý vývar a zvolna vařte.
K téměř měkké rýži vmíchejte zeleninu, naposledy podlijte vývarem a dovařte. Do hotového rizota vmíchejte jemně nastrouhaný parmezán (mělo by mít kašovitou konzistenci), rozdělte na talíře a posypte hoblinkami parmezánu a petrželkou.
Načítám komentáře...