Rizoto s jablky
Seznam surovin
- máslo 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- rýže kulatozrnná 350 gramů
- vývar masový 750 mililitrů (horký)
- jablka 1 kus (velké + plátky na ozdobení)
- sýr (grana padano - na posypání)
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy
1. V kastrolu rozehřejte oříšek másla s trochou oleje. Vsypte rýži a promíchejte, aby se obalila tukem.
Přilijte asi naběračku vývaru a nechte ho vsáknout. Pak přidávejte vždy po trochách vývar, celkem asi
20 minut, až bude mít rizoto správnou konzistenci – rýže bude měkká, ale ve středu ještě pevná na skus.
2. Asi 5 minut před koncem vaření přidejte na kousky nakrájené jablko. Hotové rizoto dochuťte, zjemněte
máslem a podávejte ho posypané nastrouhaným sýrem a plátky jablek.
Načítám komentáře...