Rýže basmati se zeleným čajem a mandlemi
Seznam surovin
- voda 350 mililitrů
- rýže dlouhozrnná 200 gramů (Basmati)
- čaj zelený 1 lžíce
- cibulka jarní 1 svazek
- mandle 50 gramů (plátky)
- sůl 1/2 lžíce
Postup přípravy
1. Přiveďte k varu 350 ml vody, vsypte do ní zelený čaj a nechte 3 minuty vyluhovat. Mezitím rýži vsypte do hrnce a nasucho opékejte, dokud nezezlátne. Zalijte hotovým čajem, osolte a uvařte doměkka.
2. Než se rýže uvaří, nasucho opražte plátky mandlí a nadrobno nasekejte jarní cibulku. Obojí vmíchejte do hotové rýže a podávejte.
Poznámka k receptu
Ať už tuhle rýži využijete k rybě, nebo si ji dáte jen tak, nebudete litovat: čaj jí dodá hloubku, mandle zase křupavost.
Načítám komentáře...