RÝŽE S KADEŘÁVKEM, DÝNÍ A KAŠTANY
Seznam surovin
- rýže 200 gramů (mix basmati a divoké)
- cibule červená 1 kus
- dýně 1 kus (střední)
- kadeřávek 200 gramů
- jedlé kaštany 150 gramů (uvařené)
- paprička chilli červená 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- skořice (celá, svitek)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Rýži propláchněte a uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím rozpulte a vydlabejte dýni a nakrájejte ji na kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky a chilli na tenké plátky, kaštany nasekejte. V hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek, pak přidejte chilli, skořici a dýni, krátce opečte a podlijte trochou vody. Vařte asi 10 minut, pak přidejte kaštany a kadeřávek a povařte ještě asi 5 minut, během té doby už by se měla všechna voda vyvařit. Vmíchejte scezenou rýži a nasekanou petrželku a podávejte.
Poznámka k receptu
Díky neutrální chuti si rýže padne do noty s téměř všemi druhy zeleniny. My tentokrát vytvořili podzimní variaci s dýní, kadeřávkem a hřejivou skořicí.
Načítám komentáře...