Rýže s krevetami a zeleninou
Seznam surovin
- rýže 400 gramů (uvařená)
- krevety 400 gramů (oloupané, zbavené střívek)
- cuketa 2 kusy
- žampiony 4 kusy
- mrkev 2 kusy (karotka)
- cibulka jarní 1 kus
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- sójová omáčka 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cukety omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Karotky, žampiony a česnek očistíme nebo oloupeme a také nakrájíme na plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na šikmé plátky.
Do rozpálené pánve se lžící oleje vložíme krevety a zprudka je opečeme z obou stran. Osolíme je, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Na pánev přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme na něm nejdříve karotku, žampiony a česnek. Pak přidáme cuketu a jarní cibulku a minutu restujeme. Přidáme několik lžic vody a sójovou omáčku a zprudka vydusíme téměř všechnu tekutinu.
Nakonec vmícháme vařenou rýži a podle potřeby vše dochutíme solí a pepřem. Zeleninu s rýží rozdělíme do misek, doplníme krevetami a ihned podáváme.
Načítám komentáře...