Rýže s vejci a hráškem
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 400 gramů (vařená, vychladlá)
- hrášek 100 gramů (zelený, uvařený)
- vejce 2 kusy (velká)
- cibulka jarní 4 kusy
- hráškové klíčky 75 gramů (nebo fazolové)
- šunka 50 gramů
- salát ledový 1/3 kusu
- olej 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Teflonovou pánev rozpálíme, přilijeme do ní olej a rozlijeme ho po celé ploše pánve. Když je olej velmi horký, přidáme vařenou rýži a 1 minutu restujeme.
Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, hrášek, klíčky, očištěné a nadrobno nakrájené bílé části cibulek a ledový salát natrhaný na kousky, lehce osolíme a při vysoké teplotě ještě 1 minutu restujeme.
Nakonec přilijeme rozšlehaná vejce, rychle promícháme a 2 - 3 minuty rychle restujeme. Rýži rozdělíme na talíře a každou porci podle chuti ještě posypeme nasekanou zelenou částí cibulek.
Načítám komentáře...