Rýže se zeleninou a zázvorem
Seznam surovin
- rýže 200 gramů (vařená)
- celer 1/2 kusu (menší)
- mrkev 1 kus (větší)
- vejce 2 kusy
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- ústřicová omáčka 1 lžička
- zázvor 1/2 lžičky (čerstvý, nastrouhaný)
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná, na ozdobení)
Postup přípravy
Karotku a celer očistíme a nastrouháme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme karotku, celer, česnek a zázvor a krátce orestujeme. Přidáme ústřicovou omáčku a několik lžic vody, promícháme a krátce podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Pak přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Přimícháme rýži a už jen velmi krátce opečeme.
Směs dochutíme solí, rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...