Rýžové karbanátky
Seznam surovin
- rýže krátkozrnná 150 gramů
- kuřecí maso 250 gramů
- mrkev 1 kus
- cibule 1 kus
- bujon drůbeží 1 kostka
- máslo 25 gramů
- vejce 2 kusy
- pažitka 1 lžíce
- strouhanka (ze dvou rohlíků)
- sýr 2 lžíce (nastrouhaný)
- olej 3 lžíce (na smažení)
- pepř
Na salát:
- salát ledový 1 kus (malý )
- cuketa 1 kus (malá )
- ředkvičky 1 svazek
Na dresink:
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Postup přípravy
Kuřecí maso vložte do vody, přidejte bujonovou kostku, mrkev a cibuli, osolte, opepřete a vařte, dokud maso nezměkne. Maso a mrkev vyjměte a velmi drobně nakrájejte.
Propláchnutou rýži zalijte vývarem a zvolna poduste doměkka. Do uvařené rýže vmíchejte máslo a nechte ji trochu zchladnout. Pak do ní vmíchejte 1 celé vejce, 1 žloutek a maso s mrkví. Podle potřeby zahustěte částí strouhanky. Ze směsi tvořte malé karbanátky, obalte je nejdřív v rozšlehaném bílku a pak ve strouhance a zvolna je usmažte z obou stran na oleji na pánvi.
Ledový opraný salát natrhejte do mísy, přidejte jemně nakrájené ředkvičky, nastrouhanou cuketu, osolte, opepřete, zalijte olejem, citronovou šťávou a promíchejte
Načítám komentáře...