Rýžové knedlíky s lososem a brokolicí
Seznam surovin
- rýže 300 gramů (vařená)
- losos 250 gramů (filet bez kůže a kostí)
- brokolice 200 gramů (růžičky)
- vejce 2 kusy
- houska 75 gramů (střídka, může být i z jiného bílého pečiva)
- sýr krémový 50 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- kopr 1 lžíce (nakrájený)
- citronová kůra 1/2 lžičky (nastrouhaná)
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
- olej (na vymazání hrnečků)
Postup přípravy
Brokolici krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, necháme odkapat a nasypeme do mísy. Přidáme vařenou rýži, drobně nakrájeného lososa, vejce, lučinu, kopr a citronovou kůru, osolíme, opepříme a zahustíme střídkou z pečiva rozsekanou v robotu na jemnou vláčnou drť.
Vhodné hrnečky vymažeme olejem, vyložíme potravinářskou fólií, naplníme je těstem a vršky zakryjeme fólií.
Do vhodného hrnce nalijeme vodu do výšky 5 cm a přivedeme ji k varu. Vložíme do něj hrnečky a vaříme pod pokličkou při mírnější teplotě asi 20 minut.
Uvařené knedlíky vyklopíme a podáváme s různými jemnými smetanovými omáčkami.
Poznámka k receptu
- Knedlíky lze vařit v jakýchkoli hrníčcích, které mají silnější stěny, lze použít i silnostěnné sklenky, nejlépe z varného skla. Důležité je i to, aby nebyly hrnečky moc zkosené, jinak se knedlíky neuvaří rovnoměrně.
- Nejdou-li knedlíky vyklopit, uvolněte je opatrně nožem od okrajů.
- Brokolici můžete nahradit špenátovými listy, které také předem spaříte vroucí vodou, případně ještě ochutíte trochou rozetřeného česneku. Kopr pak zcela vynechte.
Načítám komentáře...