Rýžové taštičky se zeleninou a krabem
Seznam surovin
- rýžový papír 4 kusy
- krabí maso 100 gramů
- mrkev karotka 1 kus (malá vařená)
- cibulka jarní 1 kus
- fazolové klíčky 10 gramů
- sójová omáčka 1/2 lžíce
- rybí omáčka 1/2 lžíce
- zázvor 1 lžička (drobně nasekaný, čerstvý)
- olej 1 lžíce (na potření)
Na dip:
- olej 4 lžíce
- ocet rýžový 2 lžíce
- zázvor 1 lžíce (drobně nasekaný, čerstvý)
Postup přípravy
V misce smícháme krabí maso nakrájené na nudličky, fazolové klíčky, nasekanou jarní cibulku, na nudličky nastrouhanou vařenou karotku, čerstvý zázvor, sójovou a rybí omáčku.
Plátky rýžového papíru namočíme do studené vody a přeneseme na utěrku. Na každý plátek zvlhčeného rýžového papíru dáme lžíci náplně. Nejdříve přehneme přes náplň směrem k sobě dva
protilehlé okraje a pak přes ně přehneme zbylé okraje a vytvoříme tak malé taštičky.
Naplněné taštičky zespodu potřeme olejem, vložíme do napařovacího hrnce, zakryjeme pokličkou, položíme na hrnec s vařící vodou a vaříme v páře asi 5 - 6 minut.
Podáváme je s dipem připraveným smícháním rostlinného oleje, rýžového octa a čerstvého zázvoru.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte speciální napařovací hrnec, použijte obyčejný hrnec, do kterého vložíte napařovací cedník.
Načítám komentáře...