Smažená rýže s kuřecím masem
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 250 gramů (nebo jasmínová)
- kuřecí maso 250 gramů (bez kostí)
- hlíva ústřičná 200 gramů (čerstvá)
- mrkev 1 kus (větší, oloupaná)
- pórek 1 kus (malý)
- vejce 1 kus
- sójová omáčka 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- olej sezamový 1 lžíce
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci přivedeme k varu asi litr osolené vody, rýži v ní uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
V hluboké pánvi, nejlépe wok, zahřejeme sezamový olej a zprudka na něm opečeme na kousky nakrájené kuřecí maso. Když začne zlátnout, teplotu snížíme, přilijeme sójovou omáčku a zvolna opékáme doměkka.
Mrkev, hlívu a očištěný pórek nakrájíme na jemné delší nudličky a zprudka je orestujeme v druhé pánvi na oleji. Přidáme rýži, prolisovaný česnek a šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a chvíli opékáme. Pak přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se nesrazí.
Rýžovou směs přidáme do hluboké pánve s opečeným masem, promícháme, podle chuti přisolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...