Špenátové rizoto s bylinkovou omáčkou
Postup přípravy
Uvařenou rýži promícháme s vejci a nasekanými bylinkami a ochutíme solí a pepřem.
Částí rýžové směsi naplníme vymazanou zapékací mísu. Na ni rozložíme vrstvu spařeného špenátu, opět přidáme vrstvu rýže a špenátu a poslední vrstvu rýže (malou část špenátu si necháme stranou na omáčku). Vše dobře umačkáme, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme tak dlouho, až rizoto zvětší svůj objem asi o třetinu.
Mezitím připravíme omáčku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme zbylý špenát a omáčku rozmixujeme. Vmícháme nasekané bylinky, opět rozmixujeme, omáčku osolíme a opepříme. Pokud je příliš řídká, lehce ji zahustíme instantní jíškou a ještě krátce povaříme.
Po upečení necháme rizoto ještě 2-3 minuty ve vypnuté troubě, pak je vyjmeme a podáváme spolu s omáčkou a ozdobené větvičkou bylinek.
Poznámka k receptu
Špenátové rizoto si můžete velmi dobře připravit i v mikrovlnné troubě. Nádobu naplňte rizotem jen do 2/3 (rizoto vyběhne) a vařte asi 7 minut na 2/3 výkonu.
Načítám komentáře...