Tyrkysové rizoto podle Kloubkové
Seznam surovin
- kuřecí maso 3 kusy (stehenní řízky)
- brokolice 1 kus
- cibule 1 kus (velká)
- smetana na vaření 1 kelímek
- kari
- rýže kulatozrnná 2 hrnky
- hřebíček 3 kusy (celý)
- voda 3 hrnky
- sůl
- máslo
- olej
Postup přípravy
Uvaříme rýži podle babiččina receptu: Na usmaženou cibulku nasypeme dva hrníčky rýže. Počkáme, až zesklovatí, a pak ji osolíme. Zalijeme třemi hrníčky vody, přidáme tři hřebíčky a přikryjeme pokličkou. Když rýže dojde k varu, pečeme ji 15 minut v troubě.
V osolené vodě povaříme 5 minut brokolici.
Stehenní řízky nakrájíme na nudličky a doměkka osmahneme na cibuli. Přidáme kari a nakonec smetanu. Hotovou masovou směs promícháme s rýží a do ní nadrobno nasekáme brokolici. Rizoto získá lehce tyrkysovou barvu.
Načítám komentáře...