Zapečené enzymy
Seznam surovin
- citronová tráva 1 lístek
- chilli omáčka 2 lžíce (Sweet Chilli Sauce )
- olej slunečnicový 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na směs:
Na omáčku:
- rukola 150 gramů
- sýr krémový 120 gramů (Philadelphia, nebo Lučina)
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou, nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme a necháme v sítu odkapat.
Rukolu opereme, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Necháme ji odkapat, pak dvě třetiny rozmixujeme s vejcem a krémovým sýrem a lehce dochutíme solí a pepřem. Ananas a papáju nakrájíme na plátky a promícháme je s uvařenou rýží.
Vmícháme nakrájenou citronovou trávu, chilli omáčku a zbylou rukolu a směs naplníme do zapékací mísy lehce vytřené olejem. Na rýžovou směs rozdělíme sýrový krém, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a zprudka zapečeme asi 6 - 8 minut.
Načítám komentáře...