Zelená smažená rýže
Seznam surovin
- rýže basmati 1 hrnek
- olej 2 lžíce
- mungo 200 gramů (baby)
- hrášek 200 gramů (mražený)
- sójová omáčka 4 lžíce
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
1 Rýži uvařte doměkka podle návodu na obalu. Pokud použijete rýži basmati, namočte ji před vařením alespoň na půl hodiny do studené vody.
2 Na pánvi rozpalte olej, vhoďte do něj klíčky munga a 1–2 minuty je smažte. Přisypte uvařenou rýži a hrášek, přilijte sójovou omáčku a přisypte cukr. Ještě vše 2–3 minuty smažte a pak ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Pokrm s klíčky zahání chmury a do jídelníčku přivolává tak trochu už i jaro. V receptu je určitě nevynechávejte!
30 minut na namočení rýže
Načítám komentáře...