Zeleninový nářez zapečený v rýži
Seznam surovin
- rýže 350 gramů
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- cibule 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- kukuřice 300 gramů
- česnek 2 stroužky
- sýr tvrdý 200 gramů (na strouhání)
- mléko 500 mililitrů
- vejce 4 kusy
- rajčata 3 kusy (velká)
- pažitka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Rýži dobře propláchněte, nechte okapat, zalijte vroucím osoleným vývarem a nechte 15 minut stát.
Cibuli a papriky nakrájejte na tenká kolečka, krátce je opečte na rozehřátém oleji, osolte a duste doměkka. Přidejte kukuřici a rozetřený česnek, opepřete a nechte ještě krátce podusit.
Vymažte pekáček, na dno rozprostřete zeleninovou směs, pokryjte rýží a zasypte nastrouhaným sýrem. Vše zalijte vejci rozkvedlanými v mléce a povrch poklaďte tenkými plátky rajčete a pokapejte olejem. Pekáč vložte do předehřáté trouby a při 160°C zapékejte asi 45 minut. Hlídejte, aby se rajčata nepřipálila (podle potřeby je pocákejte vodou).
Hotový pokrm posypte pažitkou a podávejte teplý, obložený zbylými plátky rajčat.
Načítám komentáře...