Rýžové nudle s kuřecím masem
Seznam surovin
- nudle rýžové 2 porce
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 1 stroužek
- vejce 2 kusy
- kuřecí maso 120 gramů
- pórek
- mrkev
- sójové výhonky
- olej 1 decilitr
- tofu 2 porce
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- rybí omáčka
- sójová omáčka 1 lžíce (světlá )
- omáčka Tamarin
- cukr krupice 2 lžíce
- šťáva limetková
- koriandr 2 lžíce (nať )
- ořechy
Postup přípravy
Pórek, mrkev a šalotku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek najemno. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, česnek, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme.
Rýžové nudle, 3 mm široké,vložíme do vařící vody a vaříme 7 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle přidáme na pánev, dále přidáváme mrkev, sojové výhonky, pórek a tofu, zalijeme Tamarin omáčkou a rybí omáčkou a dobře promícháme.
Dochutíme cukrem, případně světlou sojovou omáčkou. Nakonec přidáme chilli papričky. Na talíři posypeme sekanými oříšky, koriandrem a zakápneme šťávou z limetky nebo citronu.
Poznámka k receptu
Thajci obvykle všechny suroviny nahážou na pánev od oka, recepty nemají proto přesné gramáže.
Načítám komentáře...