Salámová pizza
Seznam surovin
- sýr 4 kusy (Zottarella)
- rajčata 4 kusy (menší)
- salám 150 gramů (italský-např. Vento)
- česnek 2 stroužky
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá 2 hrsti
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 1 kilogram
- droždí 42 gramů (čerstvé)
- sůl 2 lžičky
- olej olivový 6 lžic
Postup přípravy
1. Připravte těsto: do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olej a lehce promíchejte. Droždí rozmíchejte v 500 ml vlažné vody a po částech přilévejte k mouce. Směs míchejte, dokud se do mouky nevstřebá všechna tekutina. Vzniklé těsto rukama hněťte, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na čtyři bochánky, překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout asi 1 hodinu.
2. Sterilovaná rajčata rozmixujte dohladka s česnekem, osolte a opepřete. Čerstvá rajčata i zottarellu nakrájejte na tenké plátky, petrželku nasekejte nahrubo. Před koncem kynutí rozpalte troubu na maximum a dejte do ní nahřát plech.
3. Každý bochánek rozválejte na tenkou placku a nožem z něj vykrojte srdce. Potřete ho rajčatovou omáčkou, naskládejte plátky zottarelly, rajčat, salámu a rychle přemístě- te na rozpálený plech a do trouby. Pečte asi 10 minut. Hotovou pizzu ozdobte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.
Načítám komentáře...