Salámová pizza

Seznam surovin

Těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olej a lehce promíchejte. Droždí rozmíchejte v 500 ml vlažné vody a po částech přilévejte k mouce. Směs míchejte, dokud se do mouky nevstřebá všechna tekutina. Vzniklé těsto rukama hněťte, dokud nebude hladké. Rozdělte ho na čtyři bochánky, překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout asi 1 hodinu.

2. Sterilovaná rajčata rozmixujte dohladka s česnekem, osolte a opepřete. Čerstvá rajčata i zottarellu nakrájejte na tenké plátky, petrželku nasekejte nahrubo. Před koncem kynutí rozpalte troubu na maximum a dejte do ní nahřát plech.

3. Každý bochánek rozválejte na tenkou placku a nožem z něj vykrojte srdce. Potřete ho rajčatovou omáčkou, naskládejte plátky zottarelly, rajčat, salámu a rychle přemístě- te na rozpálený plech a do trouby. Pečte asi 10 minut. Hotovou pizzu ozdobte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...