Salát z brambor, šunkového salámu a polníčku
Seznam surovin
- salám šunkový 300 gramů
- máslo 1 lžíce
- brambory 500 gramů (uvařených)
- citron 1 kus
- cibulka jarní 4 kusy
- olivy 70 gramů (tmavých)
- salát polníček 1 balení
- majonéza 2 lžíce
- jogurt 2 lžíce
- hořčice hrubozrnná 1 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Salám nakrájejte na kolečka silná 1 cm a ta pak na kostky. Na pánvi rozpusťte máslo, a když začne pěnit, nasypte do něj nakrájený salám, lehce ho opečte, přesuňte na papírový ubrousek a nechte zchladnout.
2. Vařené brambory nakrájejte na kolečka, vložte je do mísy, přidejte opečený salám, zakapejte 1 lžící citronové šťávy, osolte a opepřete.
3. Cibulku i se zelenou natí nakrájejte na kolečka a spolu s olivami je přidejte k bramborám.
4. Lístky polníčku operte a osušte. V misce promíchejte majonézu s jogurtem a hořčicí. Přilijte k bramborové směsi a všechno promíchejte.
5. Na závěr lehce vmíchejte lístky polníčku.
Poznámka k receptu
Pro změnu připravte zálivku ze 2–3 lžic olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hořčice a špetky soli.
Načítám komentáře...