Škvarkové rohlíky
Postup přípravy
Ve třetině piva rozmícháme droždí s cukrem a dvěma lžícemi mouky a kvásek necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosejeme zbylou mouku a zamícháme do ní sůl. Přidáme kvásek, zbylé pivo, žloutek, rozpuštěné sádlo a škvarky a vypracujeme tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme
kynout na teplém místě tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát silný asi 3 mm a nařežeme ho na trojúhelníky široké na spodní straně 12 cm a vysoké 14 cm (celkem by jich mělo být asi osm). Každý stočíme od spodní hrany směrem ke špičce a jemně prohneme.
Rohlíky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme dozlatova.
Poznámka k receptu
Místo kmínu můžete rohlíky posypat rozdrcenými škvarky.
Načítám komentáře...