Směs koření na horký cider
Seznam surovin
- zázvor (1 cm)
- skořice 1 kus (celá)
- kardamom 4 kusy (tobolky)
- pepř 4 kuličky
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr třtinový 4 lžíce
Postup přípravy
1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty usušte v troubě (asi 10 minut na 50°C) nebo v sušičce na ovoce. Do hezké skleničky nebo dárkového sáčku vsypte cukr a naskládejte vychladlý zázvor a všechny ostatní suroviny. nebo suroviny podle potřeby vynásobte a roztlučte v hmoždíři.
2. Obdarovaný pak vsype obsah skleničky (v případě celých surovin) nebo 2 lžíce (v případě drcené směsi) do 400ml nápoje a pomalu přivede k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhne ji z plotny a nechá ještě 10 minut luhovat
Poznámka k receptu
Teplý kořeněný nápoj si každý dá rád, ne vždy jsou ale po ruce ty správné ingredience. Připravte perfektní směs aromatického koření a darujte ho se správnou lahví – cideru nebo třeba jablečného moštu. Úspěch je zaručen.
400 ml
Načítám komentáře...