Směs koření na horký cider

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty usušte v troubě (asi 10 minut na 50°C) nebo v sušičce na ovoce. Do hezké skleničky nebo dárkového sáčku vsypte cukr a naskládejte vychladlý zázvor a všechny ostatní suroviny. nebo suroviny podle potřeby vynásobte a roztlučte v hmoždíři.

2. Obdarovaný pak vsype obsah skleničky (v případě celých surovin) nebo 2 lžíce (v případě drcené směsi) do 400ml nápoje a pomalu přivede k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhne ji z plotny a nechá ještě 10 minut luhovat

Poznámka k receptu

Teplý kořeněný nápoj si každý dá rád, ne vždy jsou ale po ruce ty správné ingredience. Připravte perfektní směs aromatického koření a darujte ho se správnou lahví – cideru nebo třeba jablečného moštu. Úspěch je zaručen.

400 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...