Španělské omelety se šunkou
Seznam surovin
- vejce 8 kusů
- šunka 200 gramů (plátky)
- paprika červená 1 kus (menší)
- paprika žlutá 1 kus (menší)
- olivy 100 gramů (vypeckované bez nálevu )
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Vejce po dvou rozkvedláme s česnekem utřeným se solí a necháme stát. Papriky omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na plátky a rozdělíme na čtyři části. Olivy nakrájíme na kroužky a také rozdělíme
na čtvrtiny.
Na rozehřátou pánev s čtvrtinou oleje rozložíme čtvrtinu paprik a oliv, přidáme čtvrtinu plátků šunky, zalijeme dvěma rozkvedlanými vejci a pečeme, dokud okraje nezačnou zlátnout. Omeletu opatrně otočíme a krátce opečeme i z druhé strany. Přehneme ji na polovinu a opatrně sesuneme na talíř.
Stejným způsobem připravíme ze zbylých surovin i další tři omelety.
Poznámka k receptu
Omelety podávejte s čerstvým chlebem nebo opečenými brambory.
Načítám komentáře...