Šunkové rohlíčky
Seznam surovin
Na 16 rohlíčků:
- listové těsto 400 gramů
- mouka pšeničná hladká (na posypání těsta)
- vejce 1 kus (na potření)
- mléko (trocha)
- semínka sezamová (černý a bílý)
- mák (na posypání)
- kmín (na posypání)
Náplň:
- šunka 200 gramů
- smetana zakysaná 2 lžíce
- sýr Parmezán 10 gramů
Postup přípravy
1. Listové těsto rozválejte na lehce moukou posypané pracovní ploše na placku vysokou asi 3 mm a přibližně do tvaru čtverce. Pak ji rozkrájejte na 16 čtverců o velikosti asi 12 x 12 cm. Naplňte je šunkovou hmotou a stočte do tvaru rohlíčků.
2. Náplň: Šunku nakrájejte na jemno a smíchejte ji se zakysanou smetanou a s nastrouhaným sýrem.
3. Rohlíčky klaďte na plech pokrytý pečicím papírem, na povrchu je potřete vajíčkem prošlehaným s mlékem a posypte sezamem, mákem či kmínem. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C, až krásně zezlátnou.
Poznámka k receptu
Křehké vídeňské pečivo si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobrého rakouského nebo moravského bílého vína...
Načítám komentáře...