Sváteční chlebové večky s klobásou
Postup přípravy
Polovinu vlažného mléka smíchejte s cukrem, droždím a 200g mouky a nechte vzejít kvásek.Do kvásku přidejte druhou polovinu vlažného mléka, zbylou prosetou mouku a sůl a vypracujte tužší těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 30 minut kynout, těsto propracujte a znovu dejte kynout ještě půl hodiny.
Vykynuté těsto položte na pomoučený vál a rozválejte na 1 cm silnou placku. Plát rozkrájejte tak, aby se do každého kousku dala zabalit jedna nožička klobásky jako do malé veky.
Klobásky důkladně zabalte, večky přendejte na vymazaný plech asi 5 cm od sebe a nechte je ještě 20 minut kynout.
Potom je potřete vlažnou osolenou vodou, na několika místech propíchněte špejlí, posypte je kmínem a plech vložte do trouby vyhřáté na 220°C. Do trouby dejte kastrůlek s vodou a večky upečte dozlatova.
Chlebové večky podávejte teplé nebo studené, např. se zelným salátem.
Načítám komentáře...