Svěží salát z červené řepy, jablek a bulguru
Seznam surovin
- řepa červená 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- jablka 2 kusy
- bulgur 100 gramů
- ořechy pekanové 1 hrst
- pažitka 1/2 svazku
- sůl
- řepa červená 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- jablka 2 kusy
- bulgur 100 gramů
- ořechy pekanové 1 hrst
- pažitka 1/2 svazku
- sůl
- pepř
Zálivka:
- ocet jablečný 1 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- med 1 lžíce
- hořčice hrubozrnná 2 lžičky
- olej olivový 50 mililitrů
Postup přípravy
1. Řepu oloupejte a nakrájejte na klínky. Položte je na plát alobalu, zakápněte balsamikem a olivovým olejem, osolte a zabalte do balíčku. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut doměkka.
2. Zatímco se řepa peče, uvařte bulgur: 1 díl buguru zalijte 2 díly osolené vody, vařte asi 3 minuty a nechte dojít pod pokličkou, dokud nevstřebá tekutinu. Z jablečného octa, balsamika, hořčice, medu a oleje ušlehejte hustou zálivku. Pekanové ořechy nasucho opražte.
3. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Pažitku nasekejte nadrobno. Ve větší míse smíchejte řepu, jablka, bulgur, ořechy i pažitku. Zalijte dresinkem a znovu lehce promíchejte. Zdobit můžete lístky mladé řepy
Načítám komentáře...