Syrečky v chlebové krustě
Seznam surovin
- olomoucké tvarůžky 12 kusů (kulaté)
- klobása papriková 50 gramů
- chléb 2 plátky
- olej 2 lžíce
- bramborová kaše 4 porce
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Syrečky vyjmeme z chladničky a necháme chvíli při pokojové teplotě, aby na povrchu změkly a obalovací směs se na ně hezky přilepila.
Krajíce chleba a klobásu nakrájíme na jemné kostičky a promícháme v mělké míse. Postupně do mísy vkládáme syrečky, každý směsí chleba a klobásy zasypeme a přimáčkneme, aby se syrečky směsí obalily. Takto obalené syrečky přeložíme na prkénko a ještě mezi dlaněmi přimáčkneme.
V pánvi rozpálíme olej, vložíme do ní syrečky a zprudka je z obou stran opečeme dozlatova. Pracujeme rychle, aby se sýr neroztekl. Opečené syrečky necháme krátce odkapat na savé papírové utěrce, rozdělíme je na talíře, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s teplou bramborovou kaší.
Poznámka k receptu
Tvarůžky jsou vynikající i smažené v klasickém trojobalu nebo v bramborákovém či pivním těstíčku (z hladké mouky, vejce a trochy světlého piva). Nezapomeňte při přípravě večeře dobře větrat.
Načítám komentáře...